Ei pelkästään hyvännäköisiä sporttivaatteita – tiede kompressiovaatteiden tukena

Kompressiovaatteista tuli suosittuja urheilijoiden suoritusta parantavana apuna noin viisi vuotta sitten. Silloin niiden hyödyistä oli kuitenkin olemassa vain vähän tieteellistä tutkimusta. Vaikka urheilijat jo silloin puhuivat kompressiovaatteiden puolesta, väitteitä tukemaan ei löytynyt tieteellistä näyttöä.

Vaikka kompressiovaatteilla ei tuolloin ollut tieteellistä tukea, monet urheilijat suosivat niitä omiin tuntemuksiin luottaen.

”ZeroPointin sukat ja kompressiohousut auttavat minua pelaamaan ja harjoittelemaan pitkän matkan jälkeen. Sukat myös auttavat palautumaan, jos joudun olla kauan jalkeilla. Säärystimet ja kompressiohousut auttavat lämmittämään lihaksia ennen harjoituksia ja pelejä. Pelin aikana ne taas tukevat lihaksistoa. Paidat taas lämmittävät voimaharjoittelussa. Tykkään käyttää niitä punttisalilla tuen vuoksi”, kertoo koripalloilija Shawn Huff.

Tutkijat alkoivatkin kiinnostua kompressiovaatteiden tutkimisesta, ja tutkimusten perusteella kompressiokankaat alkoivat kehittyä entistä tehokkaammiksi.

Suurin tieteellisesti osoitettu tehokkuus kompressiovaatteissa liittyy siihen, että ne nostavat kehon lämpötilaa treenin aikana, jolloin liikkuvuus lisääntyy ja loukkaantumisriski pienenee. Kompressiovaatteet myös parantavat urheilijat kehonhallintaa, ne auttavat urheilijaa saavuttamaan kehoon oikean lämpötilan ihanteellista suoritusta varten ja niiden avulla keho palautuu suorituksesta nopeammin.

Vuonna 2017 kompressiovaatteet näyttävät hyvältä, niitä on saatavilla monissa eri väreissä ja malleissa ja niitä käyttävät kaikenlaiset urheilijat vapaa-ajan treenaajista huippu-urheilijoihin asti.

 

ZeroPointin kompressiotuotteita voit ostaa hyvin varustetuista urheilukaupoista ja verkkokaupasta osoitteesta zpcompression.com