Finnishpair-soutajakaksikko: Yhteisenä tavoitteena olympiavoitto

Soutajapari Antti Kilpeläinen ja Joel Naukkarinen tähtäävät vuoden 202o olympialaisiin. Mottona miehillä toimii neljän K:n tavoite: Kokka Kohisten Kohti Kultaa!

Finnishpair-soutajat Antti Kilpeläinen ja Joel Naukkarinen siirtyivät 18-vuotiaina Kouvolan Soutajiin, jossa heistä tuli kaksikko. Nyt tavoitteissa siintää vuoden 2020 olympialaiset Tokiossa, Japanissa.

“Tavoitteet ovat korkealla: seuraavan kymmenen vuoden aikana olisi tarkoitus voittaa olympialaiset ja valmistua lääkäriksi”, Joel virnistää.

Motivaatio onkin huipussaan, kun kaksikko kulkee kohti urheilu-uransa tärkeimpiä kisoja. Treenitunteja kertyy päivässä neljästä kuuteen tuntia. Harjoittelun takia kaksikko joutuu karsimaan kalenterista monia tapahtumia ja juhlia, kun läheiset ja opiskelu vievät oman osuutensa nuorten huippu-urheilijoiden ajasta.

KOVAA TREENIÄ – JOPA 100 KILOMETRIN SOUTUJA

Soudun maailmaan Joel päätyi alun perin yläkouluikäisenä nyrkkeilyharrastuksen myötä. Nyrkkeilyssä tarvittiin kovaa kestävyyttä, ja kunnonkohotus tavoitteenaan Joel aloitti ensin juoksun ja suunnistuksen.

“Kunto kasvoikin, ja jalat kyllä kävivät, mutta suunnistusvainu ei ihan ajokoiran lailla toiminut”, mies vitsailee.

Valkealan Soutajien kaivatessa riveihinsä uusia airon varressa roikkujia, Joelin ei tarvinnut kahdesti harkita joukkueeseen liittymistä. Ikäisekseen kovatasoinen Naukkarinen ei tuntunut saavan kenestäkään vastusta, kunnes Antti Kilpeläinen astui kuvioihin. Pojat vaihtoivat samaan seuraan ja yhteistyö alkoi rullata. Tulokset olivat erinomaisia, ja kaksikko kahmi palkintoja niin yksin kuin parinakin.

“Kun kaikki mahdolliset puuveneet oli koluttu läpi, teimme päätöksen siirtyä olympialuokkien soutuun, jossa vain taivas on rajana. Uusi luokka toi mukanaan omat haasteensa – vaikka kunto oli kohdillaan, tekniikka kuitenkin ontui”, kaksikko muistelee.

Sitkeä parivaljakko ymmärsi, ettei tuloksia synny ilman kipua ja päivässä saatettiin soutaa jopa 100 kilometrin matkoja.

KOHTI OLYMPIALAISIA

Vuosi 2014 oli Finnishpairin läpimurtovuosi, ja kaksikko siirtyi kisaamaan kansainvälisille vesille. Miehet saivat uusia kokemuksia osallistumalla peräti kolmiin MM-kisoihin.

Parivaljakon huikea matka jatkuu edelleen. Peräti 70 SM-mitalia voittaneiden soutajalupausten seuraava tavoite on voittaa kultamitali Tokion olympialaisissa.

ZeroPoint on mukana tukemassa Finnishpair -soutajakaksikon matkaa kohti vuoden 2020 olympialaisia.

“Käytän Zeropointin tuotteita aina urheillessa, matkustaessa ja jopa koulunpenkillä istuessa. Joskus vedän ZeroPointin sukat jalkaan vain siksi, koska ne yksinkertaisesti tuntuvat niin hyviltä ja saavat jalat tuntumaan kevyemmiltä. Palautumisen pystyy ihan tuntemaan jaloissa”, Antti hehkuttaa.

Lue lisää ZeroPointin ja Finnishpairin yhteistyöstä!

 

ZeroPointin kompressiotuotteita voit ostaa hyvin varustetuista urheilukaupoista ja verkkokaupasta osoitteesta zpcompression.com