”Huipulle ei ole shortcutia”

Nanna Vainio on voittanut urallaan mm. kuusi naisten sulkapallon kaksinpelin SM-kultaa, SM-hopean ja yhden Suomen mestaruuden nelinpelissä. Hän on tottunut treenaamaan lujaa ja sanookin, ettei huipulle ole oikotietä.

”Vain kova tuottaa tulosta. Sain jo nuorena hyvää valmennusta, mikä auttoi kehittymään sulkapalloilijana nopeasti”, sanoo Vainio, joka edustaa Espoon Sulkapallo-Badminton -seuraa (ESB).

Nanna aloitti sulkapallon 10-vuotiaana. Aiemmin hän pelasi jalkapalloa, mutta yksilölajit vetivät häntä enemmän puoleensa.

VOLTRIC 70-MAILA AUTTAA TAKAKENTÄN LYÖNNEISSÄ

Sulkapallo on Nannalle se ykkösjuttu. Luonnollista on, että urheilusuoritusta tukevat tuotteet ja pelivälineet ovat myös tärkeässä roolissa.

”Pelaan tällä hetkellä Voltric 70-mailalla, joka on pysynyt mukana jo monta vuotta. Pidän siitä, että pystyn itse säätämään mailani painopisteitä juuri sellaiseksi, mistä itse tykkään. Lisäämällä vähän painoa, saan mailan enemmän kärkipainoisemmaksi. Se auttaa etenkin takakentän lyönneissä”, kertoo Vainio.

Vainio kertoo pelanneensa Yonexin mailalla 15-vuotiaasta asti.

”Koen, että tällä hetkellä markkinoilla ei ole yhtään toista merkkiä, joka pystyy yhtä täyspainoisesti tarjoamaan korkealaatuisia sulkapallo-tuotteita”, sanoo Vainio.

Pelatessaan Nanna käyttää Yonexin Power Cusion Aerus 2 -kenkää.

”Aerus-sarja on sopinut jalalleni hyvin, koska siinä on matalampi holvi kuin monessa muussa kengässä. Urani aikana minulla ei ole onneksi ollut montaa loukkaantumista. Ainoat loukkaantumiseni ovat olleet nilkkaan ja jalkapöytään liittyviä. Tämän takia onkin erittäin tärkeää, että pelatessa on hyvät kengät”, kertoo Vainio.

Englannissa ja Tanskassa aiemmin opiskellut Vainio kävi viime vuonna pelaamassa muun muassa Puolassa, Perussa ja Brasiliassa. Lisäksi Vainio pelaa liigaa Saksassa.

”Vaikka treenaan Suomessa, olen ulkomailla ehkä noin puolet ajastani. Matkustuksessa käytän ZeroPointin kompressiosukkia. Ne ihan must pitkillä lennoilla. Ne myös auttavat palautumiseen kovan treenin jälkeen”, kertoo Vainio.