Jyväskylän mies kotiutui Superliigaan

Ruotsin Superliigassa jo kaksi kautta pelannut maalivahti Eero Kosonen on Växjö Vipersin pukuhuoneessa jo kuin kotonaan.

Växjö Vipersissa pelaavalla Eero Kososella, 30, on takana jo 2 kautta Ruotsin Superliigassa. Mies on kotiutunut naapurimaahan hyvin, ja elämä on rutinoitunut uusille uomilleen nopeasti.

Aika samanlaista arkea elämä on täällä kuin Suomessakin, ja samanlaiset läpät lentää pukuhuoneessa. Muutimme tänne Jyväskylästä, eikä Växjö nyt niin erilainen ole. Ei mikään metropoli”, mies nauraa.

Ruotsiakin on tullut opittua lähes huomaamatta.

Ruotsalainen puhetyyli on tietysti hieman nopeampi kuin se kouluruotsi, jota olen opiskellut”, Kosonen virnistää.

Ruotsalaiset eivät puhu sanaakaan suomea, silti minulle on monet kerrat naurettu, kun olen ääntänyt jonkun sanan heidän mielestään hassusti”, mies muistelee.

 

MAALIVAHDIN PAIKKA KUTSUI

Salibandyn pariin Kosonen ajautui kouluikäisenä usean joukkuelajin kautta.

Salibandy vakiintui ykköslajiksi vasta lukioaikoina, siihen asti tuli pelailtua kaikkia lajeja ristiin. Monet kaverit pelasivat salibandyä, ja se tuntui helpolta ja luontevalta valinnalta. Eikä ole tullut kaduttua sen koommin”, maalivahti nauraa.

Maalivahdin pesti kutsui nuorta pelaajaa, sillä se tuntui tärkeältä ja mielekkäältä pelipaikalta.

Olin pelaillut junnuna jääkiekkoakin maalissa, ja joku siinä pelipaikassa viehätti ja tuntui mielekkäämmältä kuin kenttäpelaajan rooli. Ja onhan se ihan tärkeä pelipaikka”, Kosonen tuumailee.

Kokenut pelaaja ei kuitenkaan ota paineita vastuullisesta roolistaan.

Tietysti joukkueurheilussa kaikki roolit ovat tärkeitä, enkä nosta omaa rooliani tärkeämmäksi. Eikä se maalivahtina oleminen nyt mitään rakettitiedettä ole, kunhan torjuu palloja”, hän nauraa.

 

MM-KULTA URAN KOHOKOHTANA

Uransa kohokohtana Eero Kosonen pitää joulukuussa 2016 voitettua MM-kultaa. Suomen miesten maajoukkueessa mies on ollut mukana vuodesta 2011.

Kultaa edelsi useampi MM-hopea. Kyseessä on ollut siis useamman vuoden projekti, siksi voitto tuntui erityisen hyvältä.

Toivottavasti on vielä paljon saavutettavaa. Tietysti Ruotsin mestaruus olisi hieno voittaa”, Växjö Vipersin maalivahti haaveilee.

 

MAALIVAHTI ARVOSTAA KESTÄVYYTTÄ

Maalivahdilla on kovassa käytössä Unihocin pelivaatteet, kengät ja kypärä. Erityisesti Kosonen arvostaa tuotteiden kestävyyttä.

Kamat eivät ole menneet rikki, vaikka olen pelannut samoilla välineillä aina koko kauden ajan.

Kosonen pitää laadukkaita pelivälineitä ensiarvoisen tärkeänä.

Vaikka ei se maalivahtina oleminen ehkä ole samalla tavalla välineurheilua kuin kenttäpelaajilla. He tykkäävät kikkailla mailojen teknisten ominaisuuksien kanssa”, mies tietää.