Kompressiosukat avuksi pitkiin työpäiviin

Kompressiovaatteet vähentävät rasitusta ja palauttavat nopeammin, mutta onko niistä apua myös pitkiin työpäiviin? Kompressiosukat parantavat verenkiertoa, ja näin ollen kuljettavat tehokkaammin happea lihaksiin. ZeroPointin kompressiosukkien on tutkitusti todettu parantavan työhyvinvointia. Ne sopivat täydellisesti seisomatyötä tekeville, mutta myös pitkiä päiviä istuvalle toimistotyöntekijälle.

JALKOJEN TURVOTUS JA KOMPRESSIOVAATTEET

Kompressiosukalla lisätään jalan kudosten ulkoista mekaanista painetta, jolloin laskimoveren ja lymfanesteen kierto tehostuu. Tämä ulkoinen mekaaninen paine pienentää verisuonten läpimittaa, jonka ansiosta mm. laskimoläpät sulkeutuvat helpommin ja laskimovirtaus tehostuu. Myös imunesteitä kuljettavan lymfajärjestelmän toiminta tehostuu ja kehon oma ”roskahuolto” toimii nopeammin. Tehostuneen laskimo- ja lymfakierron ansiosta lihasten hapensaanti paranee sekä epäpuhtauksien poistuminen nopeutuu.
Kompression voimasta tehostunut lymfakierto poistaa lihaksista tehokkaammin epäpuhtauksia ja maitohappoja, jolloin jalat pysyvät virkeinä pidempään. Kompressiosukkien hoitavaa vaikutusta voidaan hyödyntää useisiin alaraajojen kiusallisiin oireisiin, kuten suonikohjuihin, turvotuksiin ja jalkojen väsymiseen.

MIKÄ AVUKSI, KUN JALKOJA TURVOTTAA?

Tässä muutamia vinkkejä pitkiin työpäiviin ja jalkojen väsähdykseen:

1. Nosta jalat päivittäin yläasentoon noin 20 minuutiksi.
2. Treenin jälkeen, kesähelteillä tai paineen tuntuessa viilennä jalkoja viileällä vedellä. Talvisin avanto myös virkistää kehoa.
3. Juo riittävästi vettä, mutta älä liiottele: selvitä, mikä on sinulle sopivin määrä vettä.
4. Vältä liian puristavia vaatteita: kireät housut puristavat hermoja ja heikentävät alaraajojen verenkiertoa – lisäksi kannattaa tarkkailla muutoinkin tuntemuksiaan kireiden vaatteiden kanssa.
5. Liiku säännöllisesti (tehostaa lymfakiertoa) ja muista myös palautuminen.
6. Käytä kompressiovaatteita niin treenissä kuin treenin ulkopuolella. Muista kompressiosukat myös matkustaessa ja kun teet pitkiä työpäiviä.

 

ZeroPointin kompressiotuotteita voit ostaa hyvin varustetuista urheilukaupoista ja verkkokaupasta osoitteesta zpcompression.com