”Kompressiosukat ovat jalkapäivieni pelastajat”

25-vuotias fysioterapeutti ja personal trainer Eeva Norojärvi osallistui keväällä 2016 fitnessmalli-kisaan ja pääsi finaalikymmenikköön. Hän kirjoittaa lisäksi hyvinvointi- ja liikuntablogia Eevan Lenkkareissa.

”Terveelliset elämäntavat ovat suuri osa elämääni ja erityisesti liikunta sekä siitä tuleva kehon ja mielen hyvinvointi ovat asioita joihin omassa arjessani pyrin panostamaan”, kertoo Norojärvi.

KOMPRESSIO AUTTAA LIHASKRAMPPEIHIN 

Eeva on aikaisemmin ollut ongelmana treenatessa pohkeiden kramppaaminen.

”Vaikka lämmittelin aina hyvin ja perusteellisesti, varsinkin kyykkääminen aiheutti usein pohjekramppeja. Viime keväänä, kun testasin ensimmäistä kertaa ZeroPointin kompressiosukkia ja -säärystimiä, pystyin keskittyä itse treeniin eivätkä kipeät krampit vieneet huomiotani”, sanoo Norojärvi.

Eeva oli aikaisemmin kuullut, että kompressiovaatteilla pystyy parantamaan suorituskykyä sekä ehkäisemään kramppeja, mutta hän oli yllättynyt kuinka koko jalkatreenin luonne muuttui oikeanlaisella varustuksella.

”Nykyään pidän treenatessa jalkapäivinä aina kompressiosukkia tai -säärystimiä. Olen huomannut myös kyykyssä tekniikan harjoittelun olevan paljon tehokkaampaa, kun pohkeissa on kompressio. Hyppy- ja loikkatreeneissä pohkeet eivät myöskään mene niin helposti maitohapoille”, jatkaa Norojärvi.

APUNA TURVOTUKSEN POISTOON 

Kompressiovaatteet ovat avuksi myös palautumiseen sekä turvotuksen poistoon. Eeva kertoo laittavansa kompressiosukat usein jalkaan myös tehdessään pitkiä päiviä koneella, sillä usein istumatyö lisää nesteen kertymistä jalkoihin.

”Kompressiosukkien avulla pystyy vähentämään seuraavina päivinä treenin jälkeistä lihaskipua pohkeissa. Pidän treenipäivinä kompressiosukkia myös kotona illalla muutaman tunnin ajan jaloissa ennen nukkumaan menoa”, kertoo Norojärvi.

Pitkillä lennoilla kompressiosukat ovat olleet korvaamaton apu. Eeva on ihastunut myös ZeroPointin trikoiden ominaisuuksiin.

”Zeropointin trikoot ovat miellyttävät päällä hyvän muotoilun sekä korkean vyötärönsä ansiosta. Ne ovat erittäin ohuet, jonka vuoksi ne ovat hyvin hengittävät. Ja parasta on, ettei niistä näy läpi”, täydentää Norojärvi.

 

ZeroPointin kompressiotuotteita voit ostaa hyvin varustetuista urheilukaupoista ja verkkokaupasta osoitteesta zpcompression.com