”Koripallo on kuulunut elämääni pienestä pitäen”

MaSun kasvatti Sasu Salin aloitti koripallon 7-vuotiaana.

Koripallo on kuulunut elämääni pienestä pitäen. Jo alle kouluikäisenä olin isäni harjoituksissa mukana Kisahallissa. Isäni pelasi korista Kaisaniemen Dynamossa”, kertoo Salin.

Salin harrasti aluksi koripallon ohella myös jalkapalloa, mutta aika nopeasti koripallosta muodostui ykköslaji. Sasu pelasi MaSussa B-poikiin saakka, jonka jälkeen hän siirtyi Espoon Honkaan.

Syksyllä 1998 meitä – 91 syntyneitä oli aloittamassa melkoinen porukka, ja meistä jokainen paloi halusta päästä koripallon kimppuun. Tässä vaiheessa opin rakastamaan koripalloa. Hyvin valmennettu ja osaava joukkue näyttää taitonsa peleissä. Kilpaileminen ei ole itsetarkoitus, mutta se on se suola, joka saa janoamaan lisää harjoittelua ja uusia pelejä”, täydentää Salin.

SUSIJENGIN VAKIOKASVO

Salinin ensimmäinen kausi miesten pääsarjassa oli 2007-2008 ja sen kruunasi Suomen mestaruus. Ulkomaille KK Union Olimpijaan Salin siirtyi vuonna 2009 ja sieltä matka jatkui Gran Canarialle. Seuraavat kaksi kautta Salin pelaa Unicaja Malagassa.

Salin debytoi Suomen koripallomaajoukkueessa vuoden 2011 EM-karsinnoissa ja tykitti onnistuneesti ensimmäisessä maaottelussaan Israelia vastaan 11 pistettä.

”Parhaat muistoni ovat juuri peleistä, joissa olemme takaa-ajoasemasta nousseet tasoihin ja lopulta voittoon asti”, muistelee Suomen koripallomaajoukkueen takamies uran varrella pelattuja pelejä.

ZEROPOINT-KOMPRESSIOVAATTEET PALAUTUMISEN TUKENA

Salinin tämänhetkinen joukkue, Unicaja Malaga, lukeutuu Espanjan koripallon kärkitekijöihin. Seura on mukana Euroliigassa, jossa pelaa maanosan 16 suurseuraa. Aikaisemminkin matkustelua ja lentokilometrejä on kertynyt paljon.

”Olen huomannut, että ZeroPointin kompressiovaatteet tuntuvat auttavan ja helpottavan seuraaviin treeneihin menoa. Olen lentokoneessa ja hotellilla aina kun pystyn kompressiovaatteet päällä”, kertoo Salin.

Tiukka treeni- ja pelirytmi tuo omat haasteensa kehonhuoltoon ja palautumiseen.

”Käytän ZeroPointin vaatteita pääosin palautumiseen. Kompressiotuotteet poistavat lihaksista maitohappoja ja tehostavat verenkiertoa”, jatkaa Salin.

 

ZeroPointin kompressiotuotteita voit ostaa hyvin varustetuista urheilukaupoista ja verkkokaupasta osoitteesta zpcompression.com