“Lentopallossa kompressiosukat ja -säärystimet vähentävät lihasrasitusta”

Laura Pihlajamäki on pelannut vuodesta 2008 saakka naisten A-maajoukkueessa. Lentopallossa pohkeet ovat kovilla. Lauran mukaan kompressiosukat ja -säärystimet vähentävät lihasrasitusta.

Pihlajamäki pelasi ensimmäisen SM-liigakautensa vuonna 2007-2008 ja voitti heti SM-kultaa. Pihlajanmäellä on lukuisten SM-mitalien lisäksi myös vuonna 2010 Stuttgartin riveissä voitetut Saksan Cupin sekä liigacupin mestaruudet.

Romanian kausi CSM Bukarestin riveissä 2015-2016 toi eteläpohjalaispelaajalle värisuoran: kultaa Euroopan Challenge Cupin, hopeaa Romanian cupista sekä pronssi maan pääsarjasta. Pihlajamäki on kautta aikojen kolmas suomalainen lentopalloilija, joka on voittanut lentopallon Eurocupin mestaruuden. Kaudella 2015-2016 Pihlajamäki valittiin niin kauden lentopalloilijaksi että kauden naislentopalloilijaksi.

Kaudella 2016-2017 hän pelasi ranskalaisessa VBN Volley-Ball Nantes joukkueessa, ja jatkaa kuluvalla kaudella samassa joukkueessa. Laura kertookin matkustelevansa pelien vuoksi paljon.

“Matkustamme Ranskassa vieraspeleihin pääasiassa lentäen. Lentomatkoilla nilkat ja pohkeet tuntuvat keräävän nestettä, joten kompressiosukkien ja -säärystimien käyttö on itselleni todella tärkeää”, kertoo Pihlajamäki.

KOMPRESSIO VÄHENTÄÄ LIHASRASITUSTA 

Naisten maajoukkueen keskitorjuja pitää mielellään ZeroPointin kompressiovaatteita treenatessa.

“Lentopallossa pohkeet ovat kovilla, koska hyppyjä tulee todella paljon. Tykkään käyttää pitkiä kompressiosukkia treeneissä ja peleissä vähentämään lihasrasitusta ja ehkäisemään jumeja”, jatkaa Pihlajamäki.

Pihlajamäki käyttää kompressiosukkia ja -säärystymiä myös tehostamaan palautumista. Tukea treeniin taas saa kompressiohihoista.

“Koen saaneeni kompressiosukista apua usein jumissa oleviin pohkeisiini ja myös penikka- ja akillesvaivoihin. Myös kompressiohihat ovat kovassa käytössä treeneissä”, kertoo Pihlajamäki.

KOMPRESSIO TUO TUKEA NIIN LAJI- KUIN FYSIIKKATREENIIN

Pihlamäki kertoo hyödyntävänsä kompressiovaatteiden tehoa niin laji- kuin fysiikkatreeneissä.

“Kroppaan tulee heti jämäkämpi ja ryhdikkäämpi olo, kun päällä on kompressiovaatteita. Tykkään myös siitä, että esimerkiksi olkapäätäni suojaa tiukka vaate, joka lämmittää ja tukee kovalla kuormituksella olevaa lyöntikättä”, jatkaa Pihlajamäki.

 

ZeroPointin kompressiotuotteita voit ostaa hyvin varustetuista urheilukaupoista ja verkkokaupasta osoitteesta zpcompression.com