Miikka Jouhkimainen maksimoi palautumisen arjessa

Miikka Jouhkimaiselle jää on tuttu elementti. Jouhkimainen kävi vuonna 2002-2003 testaamassa Yhdysvaltojen pelitasoa pelaamalla jääkiekkoa North American Hockey Leaguessa (NAHL). Suomeen palattuaan hän jatkoi pelejä HIFK:ssä vuoteen 2008 saakka, jonka jälkeen hän muutti Lappeenrantaan kaksivuotisella pelaajasopimuksella.

Jouhkimainen kokeili vuonna 2007 ystävän innoittamana ensimmäistä kertaa alamäkiluistelua. Tulosta tulikin heti Davosissa vuonna 2008 ja Prahassa vuonna 2009, kun Jouhkimainen sinetöi itselleen voiton kisoista. Jääkiekko oli kuitenkin vielä kuvioissa mukana.

Jatkoaika.com kuvaili Jouhkimaista suoraviivaiseksi ja nopeaksi laituriksi, joka ei arastele mennä tilanteisiin. Tämä siirtyi perintönä myös alamäkiluisteluun.

”Pelottomuus on yksi alamäkiluistelijan tärkeimmistä ominaisuuksista. Pitää uskaltaa mennä täysillä”, kertoo Jouhkimainen.

Uusi kiehtova laji alkoi kiinnostaa enemmän ja enemmän. Vuonna 2011 jääkiekko jäi, ja Miikka päätti pistää panokset kokonaan alamäkiluisteluun.

”Alamäkiluistelu vaatii todella hyvän fyysisen kunnon. Hyvä tasapaino on luonnollisesti myös tärkeä ominaisuus. Kropasta täytyy nykyään pitää myös eri lailla huolta, sillä palautuminen ei ole itsestään selvyys”, kertoo 31-vuotias Jouhkimainen.

ZEROPOINTIN KOMPRESSIOVAATTEIDEN AVULLA KROPPA PYSYY VIRITETTYNÄ

Neljän kilpailijan taisteluissa ei törmäilyiltä voi luonnollisesti välttyä. Oman haasteensa tuo radalla olevat hyppyrit sekä tiukat mutkat.

”Alamäkiluistelussa kaikkein haastavinta on ne kolme muuta kisailijaa. Täytyy olla koko ajan skarppina. Ennen kisaa kompressiovaatteet sopivat lihasten aktivoimiseen. Kisassa taas kompressiovaatteet vähentävät lihastärähtelyä ja tuovat terävän fiiliksen kroppaan”, sanoo Jouhkimainen.

Maailmaa kiertävän Jouhkimaisen mukaan pitkien lentojen jälkeen on tärkeää saada kroppa saman tien kisakuntoon.

”Minua parhaiten auttavat pitkillä lennoilla ZeroPointin kompressiosukat. Lisäksi laitan myös kompressiotrikoot yleensä farkkujen alle. Usein perillä ei ole kovinkaan kauaa aikaa levätä, vaan aloitan heti kropan virittämisen. Käytän päivittäin muutenkin ZeroPointin kompressiovaatteita, sillä näin maksimoin palautumisen myös arjessa”, kertoo Jouhkinen.

 

ZeroPointin kompressiotuotteita voit ostaa hyvin varustetuista urheilukaupoista ja verkkokaupasta osoitteesta zpcompression.com