Milloin ja miten rullaa kannattaa käyttää?

Trigger Point -rullan säännöllinen käyttö parantaa kehon liikkuvuutta ja verenkiertoa. Rullailu palauttaa treenin jälkeen, se pehmittää lihakset mukavasti ennen venyttelyä, ja se sopii myös hyvin alkuverryttelyn yhteyteen.

Rullaus kannattaa ottaa osaksi arkea kahdesta syystä. Ensinnäkin putkirullaus on loistava väline lihasten lämmittelemiseen ennen harjoitusta. Toiseksi rullaus nopeuttaa palautumista vähentämällä harjoittelusta aiheutuvaa lihaskipua ja jäykkyyttä.

RULLAA POHKEET OSIO KERRALLAAN

Pohkeita rullatessa voi aloittaa rullauksen siten, että molemmat jalat ovat yhtä aikaa rullan päällä. Kun lihakset tottuvat rullailuun, voi toisen jalan nostaa painoksi toisen päälle, jolloin lihakseen kohdistuu enemmän painetta.

Trigger Pointin rullien käyttö on helppoa. Istu lattialla ja aseta nilkka rullan päälle. Ojenna polvi ja painalla jalan voimalla hieman rullaa, jolloin rulla liukuu noin pohkeen puoliväliin.  Rullaa takaisin alkuasentoon koukistamalla polvea. Kun olet rullanut tarpeeksi, käännä pohkeen ulkosyrjä rullaa kohti, ja tee sama rullaus.

Tämän jälkeen käännä pohkeen sisäsyrjä rullan päälle ja tee rullaukset. Kun olet käynyt pohkeen alaosan näin läpi, tee sama pohkeen yläosalle eli rullaa pohkeen puolivälistä polvitaipeeseen saakka. Jos haluat tähän lisää painetta, nosta hieman takapuolta irti lattiasta, jolloin saat rullaukseen kehon painoa enemmän mukaan. Pidä tällöin keskivartalo tiukkana ja ylävartalon asento ryhdikkäänä. Ja käy myös säären ulko- ja sisäsyrjät näin läpi.

RULLAILE SÄÄNNÖLLISESTI

Etureisiä ja lonkankoukistajia kannattaa avata rullailemalla säännöllisesti. Asetu etunojaan käsien varaan, ja tuo rulla toisen etureiden alle polven yläpuolelle.  Toinen jalka on koukussa vartalon vieressä. Liu’u rullan päällä alaspäin siten, että rulla tulee kohti nivusia. Käytä käsiä ja tukijalkaa liukumisessa apuna. Muista jännittää keskivartalon lihakset sekä pitää ylävartalon ryhti hyvänä.

Sisäreisien lihakset saa avattua asettumalla kylkimakuulle ja kääntämällä rullan yläosaa itsestäsi poispäin. Aseta päällimmäinen jalka rullan päälle kääntyen samalla etunojaan kyynärvarsien varaan. Rullaa sisäreittä edestakaisin polven ja nivusen välillä.

Reiden ulkosyrjä saattaa välillä olla jumissa. Asetu kyljittäin rullan päälle siten, että rulla on alemman jalan reiden ulkosyrjällä polven yläpuolella. Päällimmäinen jalka on koukussa lattialla alemman jalan etupuolella. Käännä ylävartaloa hieman kohti lattiaa siten, että saat molemmat kädet tukemaan asentoa lattiaan. Rullaa jalan ulkosyrjää pitkin polven yläpuolelta lonkkaan saakka käyttäen ylävartaloa sekä tukijalkaa.  Tämä on yleensä arka paikka, joten kevennä painoa käsillä ja tukijalalla.

Tsemppiä rullailuun!

 

Trigger Point -rullia voit ostaa hyvin varustetuista urheilukaupoista