Terveysvaikutuksia rullalla – mitä putkirullaaminen on?

Kaikki lihakset ovat kiinnittyneet toisiinsa lihaskalvolla, ne ympäröivät lihaksia, luita ja muita elimiä. Lihaskalvo voi tulehtua liiallisessa käytössä, loukkaantumisen takia tai jopa toistuvan liikkeen takia. Rullaaminen pitää lihaskalvon terveenä viemällä verta kalvon läpi. Mitä terveempi lihaskalvo, sitä paremmin pystyt liikkumaan.

Satunnainen kipu rullauksen yhteydessä on samanlaista kipua, jota voit kokea hierojalla. Mitä enemmän rullaat, sitä vähemmän tunnet rullaamisessa kipua. Rullaus ei itsessään aiheuta kipua, vaan se poistaa kipua, jota tunnet rullatessa.

RULLAUS AUTTAA:

 • Vähentämään lihaskipuja ja -kolotuksia
 • Lisäämään liikkuvuutta
 • Lisäämään liikeratojen suuruutta
 • Parantamaan suorituskykyä
 • Nopeuttamaan palautumista

Oletpa satunnainen liikkuja tai kestävyysurheilija, tai haluat vain helpottaa päivittäisiä kolotuksia ja iästä johtuvia särkyjä, saat helpotusta rullauksesta. Sen ei tarvitse olla vaikeaa!

VINKKEJÄ RULLAAMISEEN

 1. Aloita vartalon rullaaminen alhaalta ylöspäin
 2. Hengitä syvään rullauksen aikana. Tämä auttaa rentoutumaan ja helpottaa lihaksen palautumista.
 3. Kaksi aluetta. Kun valitset, mitä lihasta alat rullaamaan, jaa lihas kahteen alueeseen. Rullaa näiden kahden alueen ylitse hitaasti ja hengitä samalla.
 4. Kolme liikettä nopeisiin tuloksiin. Rullaa, viivytä lihaksella ja venytä. Rullaa edestakaisin lihaksen päällä noin 10 cm alueella valitsemasi kahden alueen ylitse. Viipyminen lihaksella. Kun huomaat kipeän kohdan lihaksessa, liikuttele rullaa puolelta toiselle hiljakseen kipeän kohdan päällä. Venytys. Purista rullalla venytettävää lihasta ja liikuta lihaksia kokonaiseen liikkeeseen. Tämä lisää lihasten liikkuvuutta ja liikerataa.
 5. Jatkuvuus rullauksessa on parempi kuin intensiteetti. Rullaa 3-5 kertaa viikossa, ennen tai jälkeen treenin.
 6. Yksi minuutti rullausta on parempi kuin ei ollenkaan rullausta. Ota aikaa ja rullaa yhtä lihasta minuutin ajan. Lihaksen liikkuvuus paranee heti.