Monipuoliset käyttötarkoitukset – tiesitkö, että kompressiovaatteita käytetään myös näissä lajeissa?

Kompressiovaatteet tukevat monipuolisesti eri urheilulajeja, ja ne sopivat niin ammattiurheilijoille kuin arkipäivän liikkujillekin. Tutkimusten mukaan kaksi kolmasosaa kompressiovaatteiden käyttäjistä on kuntoliikkujia ja loput kilpaurheilijoita. Käyttäjien eniten harrastamat lajit ovat juoksu, kuntosaliharjoittelu ja pyöräily. Kompressiovaatteita käytetään paljon myös kamppailulajeissa ja painissa.

Kompressiovaatteet sopivat erityisesti lajeihin, joissa lihas tekee työtä, liike on toistuvaa ja rasituksesta palautumista halutaan nopeuttaa.

Urheilusuoritusten lisäksi kompressiovaatteita käytetään myös palautumisessa, töissä, vapaa-ajalla ja vammojen hoidossa. Yleisimmin käytettyjä kompressiovaatteita ovat sukat ja säärystimet.

Kompressiovaatteiden perimmäinen idea on tukea vartaloa ja lihaksistoa sekä ohjata pintaverenkiertoa syvemmälle lihaksiin. Tällöin kroppa kestää rasitusta pidempään ja maitohapot hajoavat lihaksissa nopeammin.

Kompressiovaatteet tukevat urheilijaa liikkeen aikana, ja auttavat urheilijaa palautumaan treenistä nopeammin.

KOMPRESSIOVAATTEILLA ON VIISI KESKEISTÄ VAIKUTUSTA:

  1. Ne lämmittävät kehoa. Kompressiovaatteet kohottavat ihon lämpötilaa, ja näin lämmittely on jo puoliksi tehty ennen voima- tai intervalliharjoitusta.
  2. Kompressiovaatteet lisäävät voimaa ja räjähtävyyttä. Räjähtävyys koskee lähinnä yksinkertaisia liikkeitä kuten hyppyjä ja kyykkyjä. Vaate toimii kuten kuminauha: se laittaa liikkeeseen vauhtia. Myös hyppykorkeus voi kasvaa kompressiotrikoita käyttämällä.
  3. Niiden käyttö urheillessa ja suorituksen jälkeen ehkäisee treenin aiheuttamia lihaskipua. Kompressiovaatteet puristavat kehon ihoa ja lisäävät näin kudosten verenkiertoa. Veri viettää vähemmän aikaa kudoksissa ennen paluutaan takaisin sydämeen, eikä kudoksiin ehdi muodostua lihasten aristusta aiheuttavaa tulehdusta.
  4. Kompressiovaatteet lisäävät kehonhallintaa ja ehkäisevät uupumusta ja väsymyksen tunnetta harjoituksen aikana.
  5. Kompressiovaatteet parantavat suorituskykyä. Esimerkiksi juoksijat kuluttavat hitaasti juostessaan vähemmän happea, kun he käyttävät  suorituksen aikana kompressiovaatteita. Kompressiovaatteet parantavatkin suorituskykyä erityisesti pitkillä matkoilla.

ZeroPointin kompressiotuotteita voit ostaa hyvin varustetuista urheilukaupoista ja verkkokaupasta osoitteesta zpcompression.com