Pelikaverit tukena: ”Ikinä ei tarvitse jännittää yksin”

Nuori maajoukkuepelaaja Daniela ”Damppu” Westerlund iloitsee saadessaan pelata yhdessä parhaiden kavereidensa kanssa.

Jääkiekkoperheessä kasvaneelle Westerlundille salibandy tuntui luonnolliselta harrastukselta.

”Salibandy tuntui jääkiekkoon verrattuna tyttömäisemmältä vaihtoehdolta. Olin käynyt läpi monia lajivaihtoehtoja jalkapallosta yleisurheiluun, mutta salibandy oli heti alusta asti minun lajini”, Damppu kuvailee.

”Tykkään siitä, että on joukkue ympärillä, ja salibandyssä joukkueen rooli on todella merkittävä. Myös pelin käsi-jalkakoordinaatio ja mailan käsittely kiehtovat”, hän pohtii.

Nykyisin SB-Prota edustava Daniela ymmärsi jo ala-asteikäisenä haluavansa ympärilleen joukkueen. Ryhmän dynamiikka ja yhdessä tekemisen meininki tuntuivat kivalta. Pelikaverit tuovat yhä edelleen lisäpotkua peliin, ja parhaat kaverit ovat tulleetkin salibandyn kautta.

”Tykkään, että on koko ajan kavereita ympärillä. Ikinä tarvitse jännittää yksin, vaan aina on joukkue ympärillä tukemassa”, Damppu miettii.

”Tietysti välillä taistelemme joukkueen sisällä pelipaikoista, mutta mitään varsinaista kilpailua meillä ei ole keskenämme. Joukkueena meillä on selvä päämäärä ja haluamme aina lähteä peliin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla”, hän jatkaa.

MAAJOUKKUEPELIT URAN KOHOKOHTANA

Uusia kavereita 19-vuotias pelaaja sai, kun hän pääsi talvella ensimmäistä kertaa pelaamaan naisten maajoukkueen mukana MM-karsintapeleihin Italiaan.

”Se on ollut tähänastisen pelaajaurani mieleenpainuvin tapahtuma. Maajoukkuekutsu tuli todellakin yllätyksenä, sillä en ollut odottanut pääseväni mukaan vielä näin nuorena”, Daniela miettii.

”Minut otettiin joukkueessa todella hyvin vastaan. Tunsin etukäteen muutamia pelaajia omasta seurajoukkueesta SB-Prosta, ja pääsin heidän kanssaan samaan ketjuun pelaamaan. Sain paljon vastuuta, ja pääsin tekemään myös ensimmäisen naisten maajoukkuemaalini”, hän iloitsee.

Pelaajauransa kohokohtiin Damppu listaa myös viime keväänä Kanadassa pelatut U19 MM-kisat.

“Koko reissu oli unohtumaton. Vaikka hävisimmekin finaalin Ruotsille, niin meillä oli yhtenäinen huippujengi kasassa. Ja sieltä sain myös tosi paljon hyviä kavereita.”

NÄILLÄ MINÄ PELAAN:

Maila: EPIC TopLight F29
”Tykkään pelata kevyellä mailalla, sen takia TopLight on ollut todella hyvä”
Lapa: Epic, left, White
”Lapa on valmiiksi sopivan käyrä. Ei ole tarvinnut käyristellä lapaa sen kummemmin.”
Grip: Feather light Coral