“Suurimpana tavoitteena tällä kaudella on räjäyttää pankki”

Etelä-Vantaan Urheilijoiden kasvatti jääkiekkoilija Otto Karvinen menee tilanteisiin ennakkoluulottomasti. Karvinen on kentällä kova tekemään töitä ja pystyy myös fyysiseen peliin.

“Muistan, kun olin faijan kanssa Myyrmäen kakkoshallin ulkojäillä joskus 3-vuotiaana pelaamassa. Aloitin jengissä pelaamisen 5-vuotiaana. Pitkä matka on tultu sieltä tähän päivään, mutta päivääkään en vaihtaisi pois”, kertoo oikeana laitahyökkääjänä pelaava Karvinen.

Karvisella on SM-liiga kokemusta niin TPS:n kuin Vaasan Sportin joukkueista. Tällä kaudella Karvinen pelaa Oulun Kärpissä.

“Suurimpana tavoitteena tällä kaudella on räjäyttää pankki. Ehjän kauden kautta on mahdollista saada tulosta aikaan sekä menestyä myös joukkueena”, kertoo Karvinen.

 

JÄÄKIEKOSSA ALARAAJAT JA LANTIOSEUTU ENITEN VAARASSA

Fyysisyyden vuoksi jääkiekossa ovat alaraajat ja lantioseutu eniten vaarassa. Pehmeiden ja liukuvien nivelpintojen takia, polvessa on vain vähän vakautta ja polvi saattaa vaurioitua helposti liikkeessä.

“Oma polvivamma tuli yllättävässä taklaustilanteessa. Se on leikattu kertaalleen, ja kuntoutus on ollut osana arkea. Vammoissa aina katsotaan tilannekohtaisesti vaatiiko vamma leikkausta vai saadaanko se kuntoon muilla konsteilla”, kertoo Karvinen.

Karvisen tapauksessa polvivammaa konsultoitiin monelta eri lääkärillä. Leikkauksen jälkeen vetovastuu meni joukkueen lääkärille ja siitä eteenpäin fyssarille sekä fysiikkavalmentajalle.

Luonnollisesti kuntoutusprosessi voi olla puuduttavaa ja kärsivällisyyskin joutuu koetukselle.

“Täytyy vain aloittaa pienistä asioista. Mitättömän tuntuiset asiat voivat kuitenkin olla merkittäviä asioita. Loukkaantumisessa myös suuri ero on se, että joukkueurheilu muuttuu kuntouttamisen myötä hetkellisesti yksilöurheiluksi”, kertoo Karvinen.  

Loukkaantuminen voi parhaimmassa tapauksessa myös opettaa ja viedä eteenpäin.  

“Tottakai loukkaantuminen pysäyttää, mutta sen myötä asioita alkaa ehkä katsoa hiukan eri tavalla. Takapakin myötä voi saada myös askeleita eteenpäin. Usein myös kuntouttamisessa alkaa etsiä enemmän asioita ja kääntää kaikki kivet, joilla omaa hyvinvointia voi edistää. Itse ainakin kiinnitin enemmän huomiota ravintoon sekä kehitin niitä kohtia kropassa, joihin ei ehkä ollut aiemmin aikaa keskittyä”, sanoo Karvinen.

 

MUELLER-TUET OVAT KEVYITÄ, MUTTA SAMALLA TUKEVIA

Muellerin polvitukivalikoimassa on monenlaisia vaihtoehtoja polvivaivojen hoitoon. Polvitukia on tarjolla sekä lisätueksi jalkaan, kivun lievitykseen että polvinivelien kontrollia varten. Polvitukia on sarana- ja kietaisumallisia.

“Mueller-tuissa polven liikkuvuus on luonnollinen, eivätkä ne rajoita sitä liikaa. Saranamallisen polvituen saa helposti saranoista avitettua paikoilleen. Jämäkämpi malli on ollut hyvä lisätuki pallopeleissä kuten tennis, squash ja salibandy, joissa saattaa tulla nopeita suunnanvaihtoja ja spurtteja”, sanoo Karvinen.

Kevyempiä tukia Karvinen käyttää kuntopyöräilyssä, juoksemisessa ja loikkimisessa. Lisäksi hän on huomannut niiden auttavan kontrolloidussa harjoittelussa.

“Kietaisumalliset polvituet ovat kevyempiä ja pitävät polven hyvin lämpimänä. Ne myös auttavat, jos polvessa on kipuja”, kertoo Karvinen.

 

Mueller-tukia voit ostaa hyvin varustetuista urheilukaupoista