”Tuntuisi oudolta olla käyttämättä, kun ZeroPointin kompressiovaatteista tulee niin hyvä fiilis”

Haapaveden Urheilijoiden kasvatti Matti Lamberg on tunnettu siitä, että hän antaa kaikkensa jokaisessa vaihdossa. Kiimingissä syntynyttä hyökkääjää luonnehditaankin voimahyökkääjäksi.

SM-liigaa niin Jokerien, HIFK:n kuin Vaasan Sportin paidassa pelannut Lamberg pelaa tällä kaudella Porin Ässissä. Taistelutahdollaan hän tuo varmasti joukkueeseen lisää luistelu- ja taklausvoimaa.

KEHONHUOLTO JA PALAUTUMINEN AVAINASEMASSA

Muutaman vuoden takainen vammakierre on täysin selätetty ja kuntouttaminen kasvatti entisestään Matin pelinälkää. Loukkaantumiset nostivat myös kokonaisvaltaisen kehonhuollon roolin uudelle tasolle.

”Kuntoutuksessa täytyi ottaa huomioon syvät lihakset, kehon hallinnan kehittäminen sekä koko kropan kokonaisvaltainen toiminta. Totta kai harjoittelu- ja pelitauko tuntuivat aluksi kropassa. Nyt keho on jo tottunut rasitukseen enkä ole nyt joutunut kärsimään vammoista pitkään aikaan”, kertoo Lamberg.

Lamberg sanoo tekevänsä kaikkensa kehon huoltamisen eteen ja käyttää kaikki mahdolliset keinot edesauttaakseen kropan palautumista.

”Varsinkin tällaisella historialla kiinnitän tosissani huomiota siihen, että kroppa palautuu. Kun on mieli virkeä ja paikat levänneet, pelikin kulkee. Kokeilin muutama vuosi sitten ensimmäisen kerran ZeroPointin tuotteita pelatessani HIFK:ssä. Sen jälkeen ne ovatkin olleet jatkuvassa käytössä. Kompressiovaatteet tuovat mulle tietynlaista varmuutta ja tuen tunnetta. Tuntuisi oudolta olla käyttämättä, kun niistä tulee niin hyvä fiilis”, sanoo Lamberg.

RUTIINIT OSANA JÄÄKIEKKOARKEA

Tietynlaiset rutiinit ovat tulleet jo osaksi Lambergin päivää – on kyse sitten treeni- tai pelipäivästä.

”Käytän ennen peliä aina pitkiä trikoita, kun otan alkulämpöä. Trikoiden paksuus ja tuki ovat juuri sopivat. Ennen peliä vaihdan shortsit alle. Tämä on ollut osa rutiiniani jo viimeiset vuodet. Pidän siitä, että kompressiovaatteet antavat jämäkän ja skarpin tunteen. Myös salilla esimerkiksi yhden jalan kyykyt sujuvat varmemmin kompression tuen vuoksi”, kertoo Lamberg.

Jääkiekkoilijoilla tunnetusti pelireissut ovat pitkiä ja kotiinpaluu peleistä saattaa venyä yömyöhään.

”Viime kautena Vaasan Sportissa matkustimme varmasti ajallisesti eniten koko liigassa. Menimme bussilla joka paikkaan, ja melkein kaikki reissut olivat yöreissuja. Pyrin käyttämään mahdollisimman paljon matkustaessa ZeroPointin trikoita, jolloin myös tuntuu, että palautuminen nopeutuu”, kertaa Lamberg.

 

ZeroPointin kompressiotuotteita voit ostaa hyvin varustetuista urheilukaupoista ja verkkokaupasta osoitteesta zpcompression.com