Valmiina juoksukauteen – ZeroPointin kompressiosukat apuna treeniin ja palautumiseen

Lenkkipoluilla kompressiosukat ovat tuttu näky monelle. Moni juoksija kokee kompressiosukat esimerkiksi juoksun aikana miellyttäviksi, ja juokseminen tuntuu monesta juoksun aikana kevyemmältä. Juoksun jälkeen koetaan myös vähemmän kipuja.

Paras tapa on aloittaa juoksu oman kunnon ja jaksamisen mukaan. Pohkeet ja lonkat ovat juoksussa erityisen kovalla koetuksella, ja jos kehonhuolto unohtuu, saattaa juoksukausi jäädä lyhyeksi. Ennen kuin jalat ehtivät tottua juoksuun tai kovaan juoksualustaan, pohkeet ja jalat saattavat kipeytyä.

KAIKKI IRTI KOMPRESSIOSTA

ZeroPointin kompressiovaatteet sopivat erityisesti lajeihin, joissa lihas tekee työtä, liike on toistuvaa ja rasituksesta palautumista halutaan nopeuttaa.
Kompressiotuotteiden perimmäinen idea on tukea vartaloa ja lihaksistoa sekä ohjata pintaverenkiertoa syvemmälle lihaksiin. Tällöin kroppa kestää rasitusta pidempään ja maitohapot hajoavat lihaksissa nopeammin.

Kompressio tukee urheilijaa liikkeen aikana, ja auttaa urheilijaa palautumaan treenistä nopeammin.
Urheillessa kompressiovaatteet lämmittävät kehoa. Niiden käyttö urheillessa ja suorituksen jälkeen ehkäisee treenin aiheuttamia lihaskipua.

KOMPRESSIO AUTTAA PENIKKAVAIVOIHIN

Kompressiovaatteet lisäävät kehonhallintaa ja ehkäisevät uupumusta ja väsymyksen tunnetta harjoituksen aikana. Kompressiovaatteet parantavat suorituskykyä. Esimerkiksi juoksijat kuluttavat hitaasti juostessaan vähemmän happea, kun he käyttävät suorituksen aikana kompressiovaatteita. Kompressiotuotteet parantavatkin suorituskykyä erityisesti pitkillä juoksumatkoilla.

Yksi yleisimmistä juoksuvaivoista on penikkatauti, joka on tulehdus sääriluun lihaskiinnitysten ja -kudosten alueella. Penikkatauti ei ole vaarallinen, mutta sääriluun särky saattaa haitata juoksemista ja sääriluut saattavat olla kosketusarat. Penikkatauti johtuu kireistä lihaksista, jotka aiheuttavat ylimääräistä rasitusta lihaskiinnitteille. ZeroPointin kompressiosukat vähentävät jalkojen lihasjännitystä, väsymystä ja painavuuden tunnetta ennen ja jälkeen juoksusuorituksen. Kompressiosukat ehkäisevät myös yleisiä juoksijoiden ongelmia, kuten penikkatautia ja lihaskramppeja.

ZeroPointin kompressiosukat puristavat jalkoja napakasti ja tehostavat laskimoiden toimintaa, siten ne myös lisäävät verenkiertoa. Veri viettää vähemmän aikaa kudoksissa ennen paluutaan takaisin sydämeen, eikä kudoksiin ehdi muodostua lihasten aristusta aiheuttavaa tulehdusta.

Jos juoksu on intohimosi ja haluat nauttia siitä parhaalla mahdollisella tavalla, muista päivittää myös muut juoksuvaatteet ja -varusteet kuntoon. Tutustu ZeroPointin kevät-mallistoon verkkokaupassa zpcompression.com sekä hyvin varustetuissa urheiluliikkeissä.