”Yonexin mailoissa tuntuma on omanlaisensa”

Airi Mikkelä aloitti sulkapallon 8-vuotiaana. Hänellä on taskussaan 2 SM-kultaa kaksinpelissä vuodelta 2014 ja 2017 sekä nelinpelissä vuodelta 2012. Mikkelä on myös voittanut kaksinpelissä Islannin ja Perun avoimien mestaruudet. Hänen paras sijoitus sulkapallon maailmanlistalla on kaksinpelissä 49:s.

”Asuin kilometrin päässä sulkapallohallista, joten pelaamaan pääseminen oli helppoa. Aloitin varsinaisesti pelaamisen kuitenkin 8-vuotiaana, jolloin aloin käydä säännöllisesti Östersundom IF:n treeneissä. Sulkapallossa kolahti sen haastavuus ja mukavuus. Olen edelleen innoissani siitä, miten monipuolinen laji sulkapallo on,” sanoo Airi.

SULKAPALLOSSA JALAT JA POLVET OVAT KOVILLA

Vuonna 2010 Airi taisteli itsensä nuorten olympialaisissa Singaporessa 16 parhaan joukkoon. Toimivat varusteet tukevat luonnollisesti treeniä.

”Olen ihastunut Yonexin kenkiin, ja myönnän, etten kovin helpolla enää vaihtaisi kenkämerkkiä. Niissä on hyvä vaimennus ja tukevat jalkaa, mikä on todella tärkeää sulkapallossa. Lajissa tulee kovia tärähdyksiä ja äkillisiä suunnanmuutoksia. Kehotankin kaikkia sulkapallon harrastelijoita hankkimaan kunnon kengät, sillä lajissa jalat ja polvet ovat todella kovilla”, kertoo Mikkelä.

Airi kuvailee itseään ahkeraksi ja tunnolliseksi harjoittelijaksi, joka on myös päämäärätietoinen sekä fyysisesti vahva. Toisinaan hän vaatii itseltään hieman liikaakin. Yonexin mailat sopivat ominaisuuksiltaan hyvin Mikkelälle.

”Itselläni on tällä hetkellä käytössä Yonexin Duora 10, josta pidän kovasti. Mielestäni Yonexin mailoissa tuntuma eli ns. ”touchi” on omanlaisensa. Plussaa toki antavat myös se, että ne ovat hienon näköisiä. Yonexin vaatteissa eniten on tehnyt vaikutuksen materiaali. Kevyissä ja hengittävissä vaatteissa on helppo pelata”, jatkaa Mikkelä.

KOHTI 2020 OLYMPIALAISIA 

Päätavoitteekseen Mikkelä mainitsee vuoden 2020 olympialaiset. Sulkapallossa Airi tykkää eniten uusien asioiden oppimisesta, matsien voittamisesta ja siitä, kun pystyy venymään yllättäviin voittoihin. Nämä hän listaa myös parhaiksi muistoikseen sulkapallon parissa. Matkalla huipulle on kuitenkin sattunut ja tapahtunut paljon.

”Muistan ensimmäiset kisani hyvin. Olin niin pieni ja ujo, etten uskaltanut itse mennä ilmoittautumaan tuomaripöydälle. Onneksi äiti oli mukana henkisenä tukena ja kävi huikkaamassa järjestäjille, että täällä olisi meidän Airi innokkaana tulossa pelaamaan. Jostain syystä yksi kirjain jäi kuitenkin puuttumaan nimestäni ja päädyin poikien sarjaan Ari-nimellä. Vuosien varrella tuo pikkuinen tyttö on kasvanut ja oppinut, osunhan nykyään jo palloonkin”, kertoo Mikkelä nauraen.