ZeroPoint mukana Tiina Stenin tyttöjen korisleirillä

ZeroPoint on mukana 18.-21.6.2017 järjestettävällä Tiina Stenin tyttöjen korisleirillä.

Tiina Stenin huippusuosittu tyttöjen korisleiri järjestetään jo toista kertaa tulevana kesänä. Leiri on Suomen ensimmäinen vain tytöille suunnattu korisleiri, jossa koripallopelaajan uraan ja kehitykseen keskitytään erityisesti tyttöjen näkökulmasta.

Idea vain tytöille järjestettävästä korisleiristä alkoi muotoutua naisten koripallomaajoukkuepelaaja Tiina Stenin mielessä tarpeen sanelemana.

”Olen itse kiertänyt paljon miesten leirejä, jotka ovat olleet hirveän suosittuja. Siellä kuitenkin mennään aina poikien ehdoilla, vaikka tyttöjä olisikin mukana. Myös esimerkit tulevat aina miesten pelaajien puolelta”, Tiina Sten kertoo.

”Tyttöpelaajilla on oma, erilainen polkunsa. Siitä se idea sitten lähti, että olisi kiva järjestää leiri pelkästään tytöille ja tuoda heidän esikuviensa huikeita tarinoita esille”, nainen jatkaa.

 

ROOLIMALLIT INNOSTAVAT

Tyttökorisleirin valmentajat koostuvat suurimmaksi osaksi urallaan eri vaiheissa olevista naispelaajista. Valmentajat vaihtelevat nuorista, huipulle tähtäävistä urheilijoista jo uransa päättäneisiin konkareihin.

”Pelaajakehittymisen lisäksi leiri tarjoaa nuorille tytöille myös roolimalleja naisten urheilun parista. Naispelaajien tarinoiden kertominen on erityisen tärkeää, koska media ei aina tarjoa näitä yhtä monipuolisesti kuin miesurheilijoiden tarinoita”, Sten toteaa.

Leiri järjestetään Suomen koripallomaajoukkueiden virallisessa harjoituskeskuksessa, Susi Training Centerissä Kisakalliossa. Valmennus ja puitteet ovat siis huippuluokkaa!

Vaikka tapahtuma pyrkii kehittämään nuoria koripallon pelaajina ja leirillä treenataan kuten ammattilaiset, tapahtuman tärkein anti on Stenin mukaan kuitenkin innostuneisuus, jota tytöt kantavat mukanaan vielä pitkään leirin jälkeenkin.

Innostuksen heräämistä tukee tietenkin hauskanpito. Leirillä saunotaan sekä kisaillaan ja tytöt pääsevät koittamaan erilaisia urheilulajeja muun muassa leiriolympialaisten merkeissä. Ohjelmassa on tietysti myös korispelejä, jotka huipentuvat viimeisen päivän finaalitapahtumaan.

ZeroPoint on innoissaan päästessään tukemaan tyttöjen koriskulttuurin kehitystä!

ZeroPointin kompressiotuotteita voit ostaa hyvin varustetuista urheilukaupoista ja verkkokaupasta osoitteesta zpcompression.com