”Zeropoint-tuotteiden käyttö harjoittelun aikana ja sen jälkeen auttaa huomattavasti palautumisessa”

Kansainvälisesti tunnettu, vuonna 1984 syntynyt, Eero Ettala on kiistatta yksi Suomen huippu- lumilautailijoista.

Eero on luonut ammattilaisuraansa maailmanluokan lumilautailijana, ja tehnyt suositun lumilauta-aiheiden dokumenttielokuvan. Häntä voi kutsua lumilautailun pioneeriksi, höystettynä lämpimällä suomalaisella persoonallisuudella. Vuonna 2006 hän onnistui tekemään ensimmäisenä laskijana maailmassa “double backside rodeo 1080” tempun. Tämän jälkeen hän voitti X-games slopestylen vuonna 2010 Aspenissa.

Lumilautailu houkutteli Eeroa jo nuorena urheilun saloihin, ja lumilautailu osoittautui enemmän kuin “vain urheiluksi”, se oli elämäntapa. Kysyttäessä Eerolta siitä, mikä lumilautailusta tekee elämäntavan, hän sanoo:

”Minusta tuntuu, että ei ole rajoja tai sääntöjä miten skeittaa tai lumilautailee. Ei ole valmentajia, jotka sanovat  sinulle mitä tehdä tai miten se tehdään. Lumilautailu ja skeittailu antaa niin paljon vapautta yksilölliselle luovuudelle, jota monet joukkueurheilut eivät salli.”

Pelasin jalkapalloa ja jääkiekkoa, ja vihasin sitä, että oli aikataulun mukaiset harjoitukset. Huolimatta siitä, tuntuiko kivalta pelata vai ei. Joten aina kun olet lumilautailemassa tai skeittaamassa, olet siellä aina omasta tahdosta ja oikeista syistä. ”

Ei aikatauluja, ei pakollisia harjoituksia, eikä valmentajia tarkoittaa sitä, että voit herätä milloin haluat, ottaa rinteet haltuun omassa aikataulussa ja tavata muita lumilautailijoita. Nuorille, jotka haluavat olla osa lumilautailuyhteisöä ja -elämäntyyliä, Eero antaa pari neuvoa kuinka hän raivasi tiensä huipulle:

  • Hanki kausikortti paikalliseen hiihtokeskukseen
  • Ystävysty ja laske heidän kanssa niin usein kuin voit, he auttavat sinua edistymään
  • Laske aina oikeasta syystä: pidä hauskaa!
  • Älä ole huolissasi sponsoroinnista nuoresta iästäsi huolimatta
  • Ole oma itsesi!

Lumilautailun lisäksi Eero on asettanut tavoitteeksi tehdä jotain urheilullista joka päivä, oli se sitten kuntosalilla käynti, sulkapallon tai squashin peluuta, maastopyöräilyä, tai uintia. Erilaisten harjoitusmuotojen ja urheiluvälineiden yhdistäminen saa hänet treenaamaan kehon eri osia päivittäin. Jotta toiminta pysyy ennallaan, hänen on kyettävä nopeuttamaan palautumista jokaisen harjoituksen jälkeen, jolloin ZeroPoint astuu mukaan kuvioihin.

”Zeropoint-tuotteiden käyttö harjoittelun aikana ja sen jälkeen auttaa huomattavasti palautumisessa. Kyse ei ole pelkästään toiminnallisuudesta, minä todella rakastan tuotteiden ulkoasua ja ne sopivat hyvin elämäntapaan, jota edustan. ”

Eeron ura ei ole ollut vain pelkkää alamäkeä, näin lumilautailun termein sanottuna. Hän on kohdannut useita haasteita, muun muassa kuusi polven leikkausta. Vaikeuksien aikana hänen inspiraationsa on aina ollut ”palata tekemään asioita, joita rakastan”, Eeron tapauksessa lumilautailu ja skeittaus. Se on ajattelutapa, johon hän suosittelee tähtäämään urheiluun liittyvien takapakkien kautta; positiivisena pysyminen on pakollista  ja tavoitteiden asettaminen pitää sinutt motivoituneina, ”pysyminen keskittyneenä ja määrätietoisena saa sinut takaisin vahvemmin kuin koskaan vastoinkäymisten jälkeen.”

Eero Ettala on kaikki mitä ZeroPoint edustaa: rajojen ylittämistä, päättäväisyyttä ja  pysymistä innovatiivisena samalla kun on itselleen rehellinen. Sen vuoksi olemme ylpeitä tämän lumilautasankarin sponsoreita jo vuodesta 2015 lähtien.

 

 

ZeroPointin kompressiotuotteita voit ostaa hyvin varustetuista urheilukaupoista ja verkkokaupasta osoitteesta zpcompression.com