ZeroPointin kompressiotuotteet talvilajien tueksi

ZeroPointin kompressiovaatteet tukevat vartaloa ja lihaksistoa, sekä ne ohjaavat pintaverenkiertoa syvemmälle lihaksiin. Käytetyimmät kompressiovaatteet ovat sukka, säärystin, housut ja paita.

ZeroPointin kompressiovaatteet tukevat monipuolisesti eri urheilulajeja, ja ne sopivat niin ammattiurheilijoille kuin arkipäivän liikkujillekin, mutta toimivatko kompressiovaatteet talviurheilulajeissa?

APUNA LAJITUNTUMAN LÖYTÄMISEEN

Hiihto on yksi monipuolisimmista urheilulajeista. Laji on tekninen ja vaatii välineitä sekä oikeaoppista harjoittelua. Käyttämällä pitkillä hiihtolenkeillä kompressiotuotteita treenaaja kestää rasitusta pidempään ja maitohapot hajoavat lihaksissa nopeammin. Kompressiovaatteet lisäävät kehonhallintaa ja ehkäisevät uupumusta ja väsymyksen tunnetta harjoituksen aikana.

Monella aloittelevalla hiihtäjällä hiihtotekniikka ja suksitaitavuus on paljon rajoittavampi tekijä kuin fyysinen kunto. Siksi oikea hiihtotekniikka kannattaa saada heti mahdollisimman pian haltuun. Ja mitä enemmän tekee, sen parempi. Toistojen kautta tekniikan saa paremmin haltuun. Hiihdossa ja muissa tekniikkaa vaativissa lajeissa kompressiotuotteiden on todettu auttavan lajituntuman löytämiseen sekä ryhdin ja tekniikan ylläpitoon.

Kompressiovaatteet kuuluvat ampumahiihtäjä Laura Toivasen vakiovarustukseen läpi kesän ja talven. Ampumahiihdon maailmancup-kiertueen viedessä ympäri Eurooppaa, ZeroPoint merinovillaiset kompressiosukat tai -säärystimet löytyvät vähintäänkin Toivasen jalasta.

Saliharjoittelussa kompressiopaita tukee ylävartalon voimatreenejä. Kompressiotrikoot tai -shortsit kuuluvat vakiovarustukseen kesällä ja talvella myös usein hiihtovarusteiden alla“, kertoo Toivanen.

SATSAA MYÖS PALAUTUMISEEN

Kestävyyslenkkien päätteeksi on myös palautella asianmukaisesti. Varsinkin alkutalvesta lihakset saattavat tottumattomuuttaan kipeytyä hiihtokerroista. Suurin osa käyttäjistä käyttää kompressiovaatteita urheilun lisäksi myös palautumisessa. Niiden avulla voidaan vähentää lihasten kipeytymistä sekä tehostaa verenkiertoa.

 

ZeroPointin kompressiotuotteita voit ostaa hyvin varustetuista urheilukaupoista ja verkkokaupasta osoitteesta zpcompression.com